Uyduruk USB-C Kablolarına Dikkat





Yeni bağlantı teknolojisi USB C giderek daha fazla cihazda kullanılıyor. Bağlantı biriminin yaygınlaşmasıyla birlikte kablo ve adaptörler de üçüncü parti üreticiler tarafından satışa sunuldu. Peki ya bu aksesuarların kaçı gerçekten işe yarıyor?

Apple'ın ilk kez 2015 yılında yeni MacBook serisinde yer verdiği USB Tip C giderek daha fazla cihazda karşımıza çıkmaya başladı. Sadece dizüstü bilgisayarlarda değil, akıllı telefonlardan tablete birçok mobil cihazda yer almaya başlayan yeni bağlantı teknolojisi, geleceğin standartı olma yolunda ilerliyor.
Ucuz İsimsiz Ürünler İşe Yaramıyor! Buna rağmen, USB Tip C ya da kısa adıyla USB C henüz yolun çok başında. İlk dönemini yaşayan bu teknolojinin bileşenleri de henüz çok yaygın değil. USB C kabloları ya da adaptörleri birçok üretici tarafından satışa sunulsa da, fiyatlarının yüksekliği nedeniyle üçüncü parti üreticilerin “isimsiz” ürünleri online satış sitelerinde oldukça popüler. Asıl sorun ise bu ürünlerin çoğunun gerçekten işe yaramaması ve birçok cihazla uyumsuz olması. Bazı ürünlerin cihazlara zarar verme riski bile bulunuyor.

Amazon'dan Yasak Geldi! Bu konudan dertli olan şirketlerden biri de Amerikalı perakende devi Amazon. Şirket, uyduruk USB C kablolardan o kadar sıkılmış ki “USB Implementers Forum Inc.” tarafından yayınlanan standart şartlara uyumlu olmayan USB-C ürünlerini, “satışı yasak ürünler” listesine almış durumda. Tabii ki bunu denetlemek biraz zor ancak tüketici açısından durumu kolaylaştıracak bir kaç yol var. Biliyorum, biraz pahalı olan yolu önereceğim ama şu an için en iyisi ana üreticilerin USB-C kablolarını satın almak. Yeni teknoloji yaygınlaştıkça, üçüncü parti tarafından üretilen USB - C kablo ve adaptörleri de standartlara uyumlu ve sağlam olacaktır.

Benzer Konular
Sonraki
« Sonraki Konu
Önceki Konu
Önceki Konu »