Deadpool En Fazla Gişe Hasılatı Elde Eden ''R-Rated'' Film Oldu!






''Süper kahraman'' tabirini yeniden şekillendiren Deadpool, sonunda beyaz perdede zirvede.

Süper kahraman filmleri konusunda beyaz perdeye yeni bir soluk getiren ve ülkemizde de olmak üzere tüm dünyayı kasıp kavurmayı başaran Deadpool, sonunda peşinde olduğu o ünvanı eline aldı.

İlk gün elde ettiği gişe başarısı ile zaten pek çok rekoru kıracağının sinyallerini veren Deadpool, 2003 yılında vizyona giren Matrix: Reloaded'ı tahtından etmeyi başardı.

Bildiğiniz gibi Deadpool ''R-Rated'' sınıflandırması ile vizyona girdi. Yani film, barındırdığı unsurlar ile +18 yaş sınırına sahipti (gerçi sonradan onu +15'e çektiler). İşte filmin kırdığı rekor da burada devreye giriyor. Deadpool, dünya genelinde elde ettiği 746 milyon dolar gişe hasılatı ile ''en fazla gişe hasılatı yapan r-rated film'' olmayı başardı.



Önceden bu sıfatın sahibi olan Matrix: Reloaded'ın elde ettiği gelir 742 milyon dolardı. Birde işin içine filmin bütçesi girince Deadpool'un elde ettiği başarı daha bir muazzam oluyor. Filmi yapmak için harcanan para 58 milyon dolardı ki bu rakam bir süper kahraman filmi için oldukça düşük. Ancak Deadpool, bütçesinin neredeyse 13 katı bir gelir elde etmeyi başardı.

Benzer Konular
Sonraki
« Sonraki Konu
Önceki Konu
Önceki Konu »