Alibaba’nın Geçen Yıl Yaptığını Satışa inanamayacaksınız



Çin’in en büyük e-ticaret sitesi olan Alibaba, geçtiğimiz yıl içerisinde yaptığı satışlarla kendi rekorunu kırdı.
Yalnızca Çin’in değil dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden olan Alibaba, geçtiğimiz yıla ait rakamlarını açıkladı (açıklamaz olaydı, bu nasıl rakam böyle?) Şirket, geçtiğimiz yıl içerisinde tam 462 milyar dolar değerinde ürün satışı gerçekleştirdi. Bu rakam, 2012’deki cirolarından 3, 2013’teki cirolarından ise 2 kat fazla olduğu anlamına geliyor.

Açıklanan bu rakam, Alibaba bünyesindeki tüm e-ticaret sitelerini kapsıyor. En yüksek satışın yapıldığı tarih ise Çin’de ‘Yalnızlar Günü’ olarak bilinen 11 Kasım. Online ticaret sitesi, yalnızca bu günde 6 milyon farklı ürün satıp toplam 14.3 milyar dolar gelir elde etti.



Dünyanın en büyüğü olmak istiyorlar Alibaba, geçtiğimiz yıl darphane gibi para basmış olmasına rağmen asıl hedefine hala ulaşmış değil. Dünyanın en büyük e-ticaret şirketi, geçtiğimiz yıl 482 milyar dolarlık satış yapan ABD süpermarket zinciri Wal-Mart. Ayrıca bu rakamın bir önceki yıldan 3 milyar daha az olduğunu da belirtelim. Yani şirket, yıl sonu hasılatlarına bakıldığında oldukça istikrarlı ilerliyor. Fakat Alibaba, her yıl bir önceki yıla oranla büyük farklarla rekorunu yeniliyor. Bu da şirketin birkaç yıl içerisinde Wal-Mart’ı rahatlıkla geçip dünyanın en büyüğü olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu gösteriyor.

Benzer Konular
Sonraki
« Sonraki Konu
Önceki Konu
Önceki Konu »