4.5G'ye Geçerken Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler



4.5G'ye Geçmemize günler kala kullanıcıların dikkat etmesi gereke şeyleri araştırdık. 4.5G insanları heyecanlandıran ama bir okadarda tedirgin eden bir teknoloji aslında. İnternet hızımız artacak, daha kaliteli bağlantımız olacak falan filan derken Türk Telekom'da Ronaldo'yu getiriyor. Böyle olunca tabi insanlarda 4.5G neymiş be diyebiliyor. 


Lafı çok uzatmadan 4.5G hakkında dikkat etmemiz ve bilmemiz gereken bazı hususları sizlere aşağıda yazacağım.

Mobil internet hızı 10 kat artacak

Yani 3G saniyede 28 Mbps bir hız sunuyor bizlere. 4.5G’ye geçişte ise hızımız saniyede 375 Mbps olacak. İndirme işi 4.5G sayesinde  daha kısa sürede olacak. LTE tabanlı teknolojilerle birlikte sesli görüşmelerin kalitesi de artacak. 

 


Tüm illerde hizmete girecek




4.5G 1 nisan itibariyle Türkiye'deki 81 ilimizde aktif nüfus yoğunluğuna göre şehir merkezleri baz alınarak hizmete girecek olup sim kartı ve telefonu destekleyen her cihazda bulunacak. GSM şirketleri anlaşmasına göre 8 yıl içerisinde Türkiye'nin %95 ine ulaşma taahhütü veriyormuş ne yazık ki kırsal kesimdeki vatandaşlarımız biraz daha bekleyecek.



SIM kartlarınızı ücretsiz olarak değiştirin




SİM kartınızı operatörünüzden ücretsiz olarak değişmeyi unutmayın, bazı operatörler ön ödemeli yani TL hesabı olan kullanıcılardan ödeme talep ederken bazıları etmiyor. Faturalı hatlara ise tamamen ücretsiz. 




İsterseniz 3G’yi kullanmaya devam edebilirsiniz


 

İsteyen kullanıcları 3G kullanmaya devam edebilecek isteğe göre 4.5G'ye geçiş yapacaklar. 4.5G şarj ve internet hakkını çabuk bitireceğinden 3G kullanmaya devam edecek kullanıcıların olacağını düşünüyorum.


Yüksek hız, pil ömrünü azaltacak




Çoğu kullanıcının PowerBank almasına neden olabilecek ve telefon şirketlerini daha güçlü batarya üretmeye itecek bir neden. 3G kullanırken şarjı yetmeyen vatandaşlar 4.5G kullanırken zorlanabilirler. Çünkü yüksek hız indirme güncelleme gibi işlemler hızlı olacağından işlemci artı bi güç sarfedecektir. Bu da şarjımızın erken bitmesine neden olacaktır.



 



Benzer Konular
Sonraki
« Sonraki Konu
Önceki Konu
Önceki Konu »